Intensieve Begeleiding

Loes&Marieke rond

Voor leerlingen die het ‘leren leren’ nog onder de knie moeten krijgen. Die heel lang met hun huiswerk bezig zijn maar er weinig van opsteken. Die wachten tot hun ouders het huiswerk met ze doen. Voor ouders die niet meer willen duwen en trekken.


Leren leren

Leerlingen hebben het bij ons graag over de stof, met ons en met elkaar. Wij gooien daarbij graag olie op het vuur zodat de leerling in vrolijke verontwaardiging zelf gaat uitleggen of uitzoeken hoe iets zit. Ook voor het stampwerk hebben we leerstrategie├źn. En als de motivatie echt een keer niet aan te wakkeren is, zeggen we wat mijn oma al zei: ‘In de tijd dat je erover zeurt, had je het ook al tien keer af kunnen hebben’.

Vragen en uitleg

Bij vragen moedigen we leerlingen eerst aan het antwoord zelf te vinden in boek, aantekening of les. Zo worden ze gestimuleerd om ook op school op te letten, aantekeningen te maken en vragen te stellen. Lukt het nog niet? Dan helpen we met overzicht, structuur, hints en uitleg in kleinere stappen. 

Nakijken en overhoren

Nakijken en overhoren doen we zeker, maar selectief en niet zomaar. Wij hebben onze methode om te zorgen dat een controle geen faalervaring, maar juist een motiverend ‘shine’moment wordt.

Plannen

De meeste mensen onder de, zeg, 18 kunnen gewoonweg nog niet goed plannen, hoe graag de nieuwe onderwijsssystemen dat ook zouden willen. Onze planmethode zorgt ervoor dat een leerling leert plannen zonder from scratch te hoeven beginnen. Zo houden we de moed erin en blijft er meer tijd over voor de inhoud. Want wees eerlijk; de meeste leerlingen hebben meer moeite met het uitvoeren van hun planning dan met het plannen zelf.

Maatwerk

Huiswerkbegeleiding bij Het Kabinet start altijd met een maand Intensieve Begeleiding zodat wij de leerling en leerstijl goed leren kennen. Na die maand overleggen we samen over een passend (vervolg)pakket. Daarbij combineren we eventueel intensieve en reguliere huiswerkbegeleiding tot een maatwerkpakket voor uw kind.


Praktisch

leerlingen die Intensieve Begeleiding volgen:

  • zijn welkom in gekozen, vaste blokken: 14:30 – 16:30 of 16:30 – 18:30
  • zodat we kleine groepjes kunnen garanderen
  • worden warm ontvangen met persoonlijke aandacht, thee & koek, snoep & soep
  • werken maximaal 2 uur (waarom?) per middag
  • onder directe begeleiding die geschoold is in het prikkelend begeleiden

Flexibel

U zit bij ons nergens lang aan vast; onze huiswerkbegeleiding kan per maand* aangepast of opgezegd worden. En daar hoeft u niet zelf op te letten, ook wij melden ons als wij denken dat uw kind meer zelfstandigheid aan kan.

Tarieven

Klik hier voor tarieven voor het schooljaar 2022-2023.

Vragen? Kijk op onze FAQ of mail ons: hwb@oc-hetkabinet.nl