Werkwijze

Orthopedagogisch Centrum het Kabinet werkt zoveel mogelijk handelingsgericht en oplossingsgericht. Onze werkwijze is doelgericht, eerlijk, snel en warm. Wij staan voor heldere adviezen en een duidelijk verhaal. Samen met u, uw kind en school vinden wij een antwoord op de hulpvragen.

De aanmelding

Van 15 juli tot en met 16 augustus 2019 is het Kabinet gesloten. Wij kunnen u dan niet terugbellen, wel kunt u een telefonisch terugbelverzoek doen of het contactformulier invullen. Wij bellen u dan graag in de week van 19 augustus terug. Vanaf 2 september 2019 nemen wij weer testen af. 

U kunt zich bij ons aanmelden via 030 214 53 95 of middels ons contactformulier. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, nemen wij op werkdagen telefonisch contact met u op voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek van 5 tot 10 minuten.

Komen we samen tot de conclusie dat Het Kabinet iets voor jullie kan betekenen? Dan spreken we af in welke vorm; een (eventueel telefonisch) adviesgesprek, een intake of wellicht meteen een afspraak voor een test.

U ontvangt van ons via e-mail een bevestiging van die afspraak en de vraag om relevante aanvullende gegevens over uw kind in te vullen in een vragenlijst. Ook vindt u in deze email alle gegevens omtrent locatie, OV, parkeren, tijdstippen etc.

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek bespreken wij uw specifieke situatie, uw hulpvragen, wensen en verwachtingen. Indien van toepassing maken we een afspraak voor een test.

Soms echter is een eerste gesprek voldoende en is een vervolg niet nodig. U betaalt dan alleen het intakegesprek (Euro 47,50 per half uur). Mochten er op een later moment opnieuw vragen zijn, dan kunt u altijd opnieuw contact met ons opnemen.

Test

Zijn we tot een afspraak voor een test gekomen? Dan brengt u uw kind op de testdag op het afgesproken tijdstip naar Het Kabinet. Uw kind hoeft niets voor te bereiden! We starten informeel met een gesprekje, iets te drinken en een kijkje in de taken die we gaan doen. Mocht u nog vragen hebben dan heeft u alle gelegenheid om deze hier te stellen.

Tijdens de test bent u niet aanwezig in de testruimte. De orthopedagoog en uw kind werken samen aan de verschillende taken. We zijn gevestigd in een gezellige buurt dus u kunt genieten van een kopje koffie in een van de cafeetjes of even lekker winkelen.

Na afloop bespreekt de orthopedagoog samen met u en uw kind hoe het is gegaan. Resultaten en adviezen kunnen dan nog niet worden gegeven, maar we vertellen u wel graag hoe wij het samenwerken hebben ervaren. Meestal laat uw kind graag even zien wat we hebben gedaan! Twee à drie weken later, afhankelijk van de tests, en na betaling, ontvangt u van ons de rapportage van het onderzoek, inclusief interpretatie van de testresultaten en praktische handvatten voor verdere begeleiding.

Heeft u vragen over deze rapportage, of wilt u deze graag persoonlijk uitgelegd krijgen? Dan bent u van harte welkom om een afspraak te maken om deze met ons te komen bespreken. Dit is bij de testprijs inbegrepen.

 Uw privacy

Wij hechten aan een zorgvuldige omgang met uw gegevens conform onze beroepscode en de wet AVG. Onze privacyverklaring vindt u hier.