School- profiel- en studiekeuze

Schoolkeuze

In een tijd waarin doorstromen moeilijk gemaakt wordt is het belangrijk om direct het juiste schoolniveau voor uw kind te kiezen. Soms biedt de basisschool helaas te weinig ondersteuning bij deze keuze. In dat geval is het een goed idee om een objectief advies in te winnen.

Wij onderzoeken de capaciteiten, de motivatie om te presteren en/of de studievaardigheden-aanleg van uw kind. Op basis hiervan, en op basis van onze ervaringen in ons huiswerkinstituut, waar wij dagelijks met de uitdagingen van verschillende schoolniveaus te maken hebben, geven wij een concreet schoolniveau-advies.

Tarief

Een schoolkeuze-onderzoek kost  €715,-

Profielkeuze

Halverwege zowel HAVO als VWO moet een profiel gekozen worden. Wensen, verwachtingen, capaciteiten en toelatingseisen spelen hierbij een rol. Deze verschillende factoren kunnen de keuze moeilijk maken.

Een interessetest, gecombineerd met onze kennis van bovenbouwvakken en toelatingseisen voor vervolgopleidingen, biedt richting in dit keuzeproces.

Tarief

Een profielkeuze-onderzoek kost €495,-

Studiekeuze

Het laatste jaar van de middelbare school is kort en vol van examenstress. Geen wonder dat de studiekeuze er dan vaak bij inschiet! OC het Kabinet biedt hulp met een uitgekiende mix van studie- en beroepskeuzetests, gecombineerd met een goed gesprek.

Ook als uw zoon of dochter al een studie heeft gekozen, maar ervaart dat deze tegenvalt, kan de studiekeuzetest helpen bij een wel-overwogen overstap naar een nieuwe studie.

Met behulp van de studiekeuzetest krijgen u en uw kind een concreet beeld van de voor hem of haar interessante beroepen en studies. Deze test is geschikt voor zowel MBO, HBO, als WO.

Tarief

Een studiekeuze-onderzoek kost  €689,-