Orthopedagogisch Centrum het Kabinet werkt zoveel mogelijk handelingsgericht en oplossingsgericht. Onze werkwijze is doelgericht, eerlijk, snel en warm. Wij staan voor heldere adviezen en een duidelijk verhaal. Samen met u, uw kind en school vinden wij een antwoord op de hulpvragen.

De aanmelding

U kunt zich telefonisch bij ons aanmelden via 030 214 53 95 of door gebruik te maken van ons contactformulier. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, nemen wij op werkdagen telefonisch contact met u op voor een vrijblijvend intakegesprek.

U ontvangt van ons via e-mail een bevestiging van een afspraak en een duidelijke routebeschrijving naar onze locatie. In deze e-mail vindt u ook een link naar een vragenlijst. Soms vragen wij u om aanvullende gegevens over bijvoorbeeld het leerlingvolgsysteem en de door school uitgevoerde handelingsplannen. De vragenlijst vult u in en stuurt u samen met de aanvullende gegevens naar ons op.

Het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken wij uw specifieke situatie, uw hulpvragen, wensen en verwachtingen. Indien van toepassing maken wij een afspraak voor onderzoek en/of behandeling.

Soms is een eerste gesprek voldoende en is een vervolg niet nodig. Mochten er op een later moment opnieuw vragen zijn, dan kunt u altijd opnieuw contact met ons opnemen.

Onderzoek

Bestaat het vervolg uit een onderzoek? Dan brengt u uw kind op de onderzoeksdag op het afgesproken tijdstip naar OC Het Kabinet. Uw kind hoeft niets voor te bereiden! We starten met een kort gesprek. Mocht u nog vragen hebben dan heeft u alle gelegenheid om deze hier te stellen.

Tijdens het onderzoek bent u niet aanwezig in de onderzoeksruimte. De onderzoekster en uw kind werken samen aan de verschillende taken. Uiteraard kunt u wachten in onze wachtkamer. We zijn gevestigd vlakbij een gezellige winkelstraat dus u kunt ook genieten van een kopje koffie in een van de cafeetjes of even lekker winkelen.

Na afloop bespreekt u samen met de onderzoekster en uw kind hoe het is gegaan. Resultaten en adviezen kunnen dan nog niet worden gegeven, maar we vertellen u wel graag hoe wij het samenwerken hebben ervaren. Meestal laat uw kind graag even zien wat we hebben gedaan! Samen maakt u een afspraak om de resultaten te bespreken. Dit is doorgaans binnen 5-10 werkdagen na het onderzoek. U ontvangt van ons ook de rapportage van het onderzoek, inclusief interpretatie van de testresultaten en praktische handvatten voor verdere begeleiding.

Heeft u op een later tijdstip nog vragen? Dan bent u altijd van harte welkom!

Behandeling & begeleiding

Is er gekozen om behandeling of begeleiding in te zetten? Dan komt u samen met uw kind op het afgesproken tijdstip naar OC Het Kabinet. Het eerste gesprek doen we meestal samen. We bespreken de doelen, waar gaan we de komende tijd aan werken? Ook bespreken we hoe we dit gaan doen. We plannen een aantal vervolgafspraken en en evaluatiemoment in. U ontvangt van ons een handelingsplan, wat we tijdens de evaluatiemomenten bespreken. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind, vragen wij u soms om de laatste 10 minuten van de begeleiding aanwezig te zijn. Zo kunnen we u uitleggen wat we hebben gedaan zodat u thuis samen kunt oefenen.

 Uw privacy

Wij hechten aan een zorgvuldige omgang met uw gegevens conform onze beroepscode en de wet AVG. Onze privacyverklaring vindt u hier.