Reguliere huiswerkbegeleiding

Zelfstandig werken

Als intensieve begeleiding minder nodig is.

Hoeft er niet meer ‘bovenop’ uw kind gezeten te worden? Kan het zelf al initiatief nemen in plannen, vragen stellen en feedback vragen? Maar heeft het nog wel een meekijkend oog nodig om het huiswerk ook echt te doen? Dan komt onze reguliere huiswerkbegeleiding in zicht. 

Plannen

Leerlingen op middelbare scholen krijgen veel vrijheid. ‘Er is niet echt huiswerk opgegeven’  – maar vaak blijkt de e-leeromgeving vol te staan met aangeraden oefenstof. Onze huiswerkbegeleiders prikkelen leerlingen verantwoordelijkheid te nemen in wat nodig is en wat prioriteit heeft.

Maken en leren

Onze huiskamer-sized werkruimtes met maximaal acht leerlingen en een begeleider zorgen voor een rustige en persoonlijke sfeer. Leerlingen roemen de Kabinet-magie van met z’n allen geconcentreerd aan het werk zijn.

Vragen en uitleg

Bij vragen moedigen we leerlingen eerst aan het antwoord zelf te vinden in boek, aantekening of les. Zo worden ze gestimuleerd om ook op school meer te doen: opletten, aantekeningen maken, vragen stellen. Desondanks nog steeds vragen? Dan zien onze huiswerkbegeleiders hun kans schoon om in hun vakgebieden gepassioneerd uitleg te geven.

Nakijken en overhoren

Dat doen we andersom. Wij vragen de leerlingen om ons te vertellen wat ze van de stof hebben opgepikt, zodat ze kunnen ‘shinen’. Nakijken doen we pas als de leerling ons kan garanderen dat er vrijwel geen fouten meer inzitten. Als we overhoren spelen we graag dommetje om het goed formuleren van antwoorden te bevorderen.

Maatwerk 

Huiswerkbegeleiding bij Het Kabinet start altijd met een maand Intensieve Begeleiding zodat wij de leerling en zijn leerstijl goed kunnen leren kennen en een passend vervolgpakket kunnen adviseren. Daarbij combineren we in overleg intensieve en reguliere huiswerkbegeleiding tot een maatwerkpakket voor uw kind.

Aanmelden


Praktisch

leerlingen in de reguliere huiswerkbegeleiding

 • zijn op vaste dagen welkom tussen 14:00u en 18:00u
 • worden warm ontvangen met persoonlijke aandacht, thee & koek, snoep & soep
 • werken maximaal 2 uur (waarom?) per middag onder begeleiding van
 • huiswerkbegeleiders: studenten uit allerlei vakgebieden, door ons gecoacht in het prikkelend begeleiden
 • hebben maandelijks een gratis extra middag ter beschikking voor als er eens iets meer te doen is
Flexibiliteit

U zit bij ons nergens lang aan vast; onze huiswerkbegeleiding kan per maand* aangepast of opgezegd worden. En daar hoeft u niet zelf op te letten, ook wij melden ons als wij denken dat uw kind meer zelfstandigheid aan kan.

De tarieven voor het schooljaar 2019-2020 zijn

 • startpakket 3 middagen intensieve begeleiding per week – € 555 per maand*
 • 3 middagen per week waarvan 2 intensief – € 460 per maand
 • 3 middagen per week waarvan 1 intensief – € 365 per maand
 • 3 middagen per week reguliere huiswerkbegeleiding – € 270 per maand
 • 2 middagen per week waarvan 1 intensief – € 335 per maand
 • 2 middagen per week reguliere huiswerkbegeleiding – € 245 per maand
 • 4 en 5 middagen per week zijn in overleg ook mogelijk, neem contact op voor de tarieven.

*Het Kabinet hanteert een opzegtermijn van een maand en factureert in 10 gelijke maandelijkse termijnen, van september t/m juni.

Aanmelden