Intensieve Begeleiding

Loes&Marieke rond

Voor leerlingen die het ‘leren leren’ nog onder de knie moeten krijgen. Die heel lang met hun huiswerk bezig zijn maar er weinig van opsteken. Die wachten tot hun ouders het huiswerk met ze doen. Voor ouders die niet meer willen duwen en trekken.

Leren leren

Leerlingen hebben het bij ons graag over de stof, met ons en met elkaar. Wij gooien proactief een beetje olie op het vuur zodat de leerling in vrolijke verontwaardiging gaat uitleggen of uitzoeken hoe iets zit. Ook voor het stampwerk hebben we leerstrategieën. En als de motivatie echt een keer niet aan te wakkeren is, zeggen we wat onze grootouders al zeiden: ‘In de tijd dat je het erover hebt, had je het ook al tien keer af kunnen hebben’.

Vragen en uitleg

Bij vragen moedigen we leerlingen eerst aan het antwoord zelf te vinden in boek, aantekening of les. Zo worden ze gestimuleerd om ook op school op te letten, aantekeningen te maken en vragen te stellen. Lukt het nog niet? Dan helpen we door het bieden van overzicht, structuur en kleinere stappen. 

Nakijken en overhoren

Nakijken en overhoren doen we zeker, maar niet zomaar. Wij hebben onze methode om te zorgen dat een controle geen faalervaring, maar juist een motiverend ‘shine’ moment wordt.

Plannen

De meeste mensen onder de, zeg, 18 kunnen gewoonweg nog niet plannen, hoe graag onderwijsssystemen dat ook zouden willen. Onze planmethode zorgt ervoor dat een leerling leert plannen zonder from scratch te hoeven beginnen. Zo houden we de moed erin en blijft er meer tijd over voor de inhoud. Want wees eerlijk; de meeste leerlingen hebben meer moeite met het uitvoeren van hun planning dan met het plannen zelf.

Aanmelden

Maatwerk

Huiswerkbegeleiding bij Het Kabinet start altijd met een maand Intensieve Begeleiding zodat wij de leerling en zijn leerstijl goed kunnen leren kennen. Na die maand overleggen we samen over een passend (vervolg)pakket. Daarbij combineren we eventueel intensieve en reguliere huiswerkbegeleiding tot een maatwerkpakket voor uw kind.


Praktisch

leerlingen die Intensieve Begeleiding volgen:

 • zijn welkom in gekozen, vaste blokken: 14:30 – 16:30 of 16:00 – 18:00
 • zodat we zeer kleine groepjes kunnen garanderen
 • worden warm ontvangen met persoonlijke aandacht, thee & koek, snoep & soep
 • werken maximaal 2 uur (waarom?) per middag
 • onder begeleiding van een orthopedagoog of psycholoog, geschoold en ervaren in het prikkelend begeleiden
 • hebben maandelijks een gratis extra middag ter beschikking voor als er eens iets meer te doen is
Flexibel

U zit bij ons nergens lang aan vast; onze huiswerkbegeleiding kan per maand* aangepast of opgezegd worden. En daar hoeft u niet zelf op te letten, ook wij melden ons als wij denken dat uw kind meer zelfstandigheid aan kan.

Tarieven

De tarieven voor het schooljaar 2019-2020 zijn

 • startpakket 3 middagen intensieve begeleiding per week – € 555 per maand*
 • 3 middagen per week waarvan 2 intensief – € 460 per maand
 • 3 middagen per week waarvan 1 intensief – € 365 per maand
 • 3 middagen per week reguliere huiswerkbegeleiding – € 270 per maand
 • 2 middagen per week waarvan 1 intensief – € 335 per maand
 • 2 middagen per week reguliere huiswerkbegeleiding – € 245 per maand
 • 4 en 5 middagen per week zijn in overleg ook mogelijk, neem contact op voor de tarieven.

*Het Kabinet hanteert een opzegtermijn van een maand en factureert in 10 gelijke maandelijkse termijnen, van september t/m juni.

 
Aanmelden
 

Kado: u mag zelf driemaal naar het Kabinet komen voor de prikkelende cursus ‘Don’t try this at home’; concrete handvatten voor uzelf om te zorgen dat huiswerkbegeleiding thuis leuker en minder uitputtend wordt!

Vragen? Kijk op onze FAQ of mail ons (hwb@oc-hetkabinet.nl)