Boeken rond1. Zorg dat je er niet omheen kunt.
Mensen die geen zin hebben om te gaan sporten wordt aangeraden om ’s ochtends meteen hun sportkleren aan te trekken, zodat ze er niet meer omheen kunnen.
Mensen die geen zin hebben om huiswerk te maken, kunnen dus beter alvast hun boeken in het zicht leggen en niet eerst iets heel anders doen of afspreken.

loesje_-5-hw-tips

 

2. Bepaal een volgorde.
De hele tijd nadenken over wat je allemaal moet doen zorgt er meestal voor dat je juist
niets doet. Kies drie belangrijke dingen en een volgorde. Het afmaken van die drie dingen kan zomaar ineens zorgen voor motivatie voor meer.

3. Begin met maakwerk.
Maakwerk is meestal leuker om te doen dan leerwerk én Je doet een deel van het leerwerk alvast ongemerkt: als je het maakwerk aandachtig doet, ga je je namelijk dingen afvragen. En het antwoord op die vragen staat nou net in de theorie! Op deze manier blijft de theorie veel beter hangen.

schets_5-hw-tips4. Maak een schets bij leerwerk.
Als je saai leerwerk hebt, maak er dan een schets bij. Maakt niet uit wat: een (strip)tekeningetje bij ieder tussenkopje, een tijdlijn, een overzicht in een tabel. Met een beetje geluk groeit op de manier je motivatie om je schets steeds verder in te vullen, terwijl je demotivatie zorgt dat je je samenvatting niet te uitgebreid maakt. Mooi meegenomen!


5. Vink het af!
Niets geeft meer voldoening dan een streep door een taak of een vinkje ervoor.

Auteur: Loes Nijland