Loes&Marieke rond

Voor leerlingen die het ‘leren leren’ nog onder de knie moeten krijgen. Die heel lang met hun huiswerk bezig zijn maar er weinig van opsteken. Die wachten tot hun ouders het huiswerk met ze doen. Voor ouders die niet meer willen duwen en trekken.
Deze leerlingen maken bij ons ongeveer twee uur intensief en efficiënt huiswerk. Terwijl wij, een orthopedagoog of psycholoog, ons voortdurend op een warme en prikkelende manier tegen hun werk aan bemoeien. Met als doel meer motivatie, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, zodat leerlingen vlot op eigen benen staan.

Huiswerk leren en maken

Als je je écht in je huiswerk verdiept, wordt het interessanter. Leerlingen hebben het bij ons graag over de stof, met ons en met elkaar. Wij gooien dan proactief een beetje olie op het vuur zodat de leerling ons in vrolijke verontwaardiging gaat uitleggen of uitzoeken hoe iets zit. Of besluit dat iets inderdaad geen prioriteit heeft. Vragen worden door ons nooit klakkeloos beantwoord. ‘Wat denk je zelf?’ is altijd onze eerste reactie. Op basis daarvan sturen we bij en geven we uitleg. En als de motivatie een keertje echt niet aan te wakkeren is, zeggen we wat onze grootouders al zeiden: ‘In de tijd dat je het erover hebt, had je het ook al tien keer af kunnen hebben’.

Nakijken en overhoren

Nakijken en overhoren doen we nooit zomaar. We vragen de leerling of die zijn handtekening onder het werk durft te zetten. En als we overhoren spelen we graag dommetje om het fatsoenlijk formuleren van antwoorden te bevorderen.

Plannen

De meeste leerlingen hebben meer moeite met het uitvoeren van hun planning dan met het plannen zelf. En wie een beetje doorwerkt in les, domein of tussenuur hoeft ook helemaal niet zoveel te plannen. Dus in plaats van een halve middag plannen en prioriteren, gaan we écht iets doen. En natuurlijk herinneren wij onze leerlingen aan Magister, ELO en studiewijzers, langlopende projecten én die tussenuren. En vooruit, we maken ook samen een toetsweekplanning. Gaat een leerling na een middag op het Kabinet dan huiswerkcontrole-proof de deur uit? Zodra dat zo is, is ons Startprogramma geslaagd.


Praktisch

Leerlingen worden  gestimuleerd om ongeveer 2 uur per middag efficiënt met hun huiswerk bezig te zijn. Dit doen wij omdat wij gemerkt hebben dat leerlingen

 • dan efficiënter huiswerk maken en het huiswerk als minder stressvol ervaren
 • zo energie overhouden voor andere belangrijke activiteiten zoals groeien, vrienden en sport
 • hun huiswerk dan niet over de hele middag gaan ‘uitsmeren’ uit vrees voor commentaar van hun ouders
 • op school beter gebruik gaan maken van de les en tussenuren
 • volgens de scholen met twee uur uur huiswerk maken per dag écht uit zouden moeten komen

Al onze nieuwe leerlingen beginnen met een maand in dit intensieve Startprogramma. Aan het begin van dit Startprogramma kiezen we samen per middag een passend blok: 14:30 – 16:30 of 16:00 – 18:00.Na deze maand evalueren we samen en bekijken we of we het Startprogramma verlengen, tot maximaal 6 maanden. Kunnen of willen jullie dan nog geen afscheid nemen, dan kan uw kind doorstromen naar onze Doe Het Zelf Klas.

De investeringen voor het schooljaar 2018-2019 zijn

Startprogramma:

 • 3 middagblokken per week – € 549 per maand*
 • 4 middagblokken per week – € 649 per maand

Doe Het Zelf klas: 

 • 2 middagblokken per week – € 289 per maand
 • 3 middagblokken per week – € 299 per maand
 • 4 middagblokken per week – € 319 per maand
 • 5 middagblokken per week – € 329 per maand

*Het Kabinet hanteert een opzegtermijn van een maand en factureert in 10 gelijke maandelijkse termijnen, van september t/m juni.


Dat lijkt ons wel wat!

Vul dan onze online vragenlijst in, dan kijken wij of jullie rijp zijn voor het Kabinet.

En is dat zo, dan ontvangt u een uitnodiging voor een vrijblijvende korte kennismaking. Hierna kunt u besluiten om uw kind in te schrijven voor 3 of 4 studieblokken per week.

Kado: u mag zelf driemaal naar het Kabinet kunt komen voor de prikkelende cursus ‘Don’t try this at home’; concrete handvatten voor uzelf om te zorgen dat huiswerkbegeleiding thuis leuker en minder uitputtend wordt!

Vragen? Kijk op onze FAQ of mail ons (hwb@oc-hetkabinet.nl)