Het Kabinet: niet zomaar huiswerkbegeleiding

Wilt u dat uw kind efficiënter huiswerk doet? Maar zelf minder tijd en strijd in huiswerk steken? 

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met warmte en humor leren wij leerlingen efficiënt huiswerk maken en zélf verantwoordelijkheid te nemen voor hun schoolwerk. Om zo lange dagen oppervlakkig in het boek turen te veranderen in twee uur gemotiveerd écht iets leren.

 

Wat is er zo anders aan huiswerk maken bij het Kabinet?

Intensief huiswerk maken, dat is het. Niet meer urenlang oppervlakkig ‘de stof  een beetje doornemen’, maar andersom: maximaal twee uur op een dag efficiënt aan de slag. Onder de prikkelende leiding van een orthopedagoog of psycholoog wordt uw kind uitgedaagd zich van alles af te vragen, waardoor het zich echt in het schoolwerk gaat verdiepen. Zodat er echt iets in dat koppie gebeurt. 

Maatwerk

En zodra dat gebeurt, maken leerlingen stappen naar zelfstandigheid. Wij bieden daarbij iedere leerling een maatwerktraject: een steeds aan te passen combinatie van onze intensieve en onze reguliere huiswerkbegeleiding. 

 

Loes&Marieke rond

Intensieve Begeleiding

 • anderhalf tot twee uur efficiënt huiswerk maken (waarom zo kort?)
 • in een zeer klein groepje
 • onder proactieve, warme, prikkelende en humoristische begeleiding van psycholoog of orthopedagoog
 • focus op leren leren,  leerstrategieën, werktempo en verdieping
 • inclusief oudercursus

Zelfstandig werken

Reguliere Huiswerkbegeleiding

 • anderhalf tot twee uur intensief huiswerk maken (waarom zo kort?)
 • in huiskamer-sized ruimtes met maximaal 8 leerlingen
 • met huiswerkbegeleiders, door ons gecoacht in warme, prikkelende en humoristische begeleiding
 • bijsturing en feedback met focus op zelfstandigheid
Ik heb interesse!

 

Oudercursus

Voor dappere ouders is er de cursus ‘Don’t try this at home‘. Confronterend, maar wie wil leren hoe je ook thuis duwen en trekken kunt veranderen in respectvol uitdagen en samen lachen, is van harte welkom.  

 

Waarom doen wij het zo? 

Meer motivatie. 

Een ezel gaat pas vooruit als je hem aan zijn staart trekt. Motivatie valt niet toe te dienen, maar wel aan te wakkeren. En dat doen we met humor, warmte en uitdaging.

Leren leren. 

Zelfredzaam, zelfstandig, zelfsturend – dat leer je door ‘zelluf doen’. Dat weet iedere peuter al. Steunen = leunen. Dus ook wij leren kinderen liever vissen, dan dat we hapklare vissticks serveren.

Tijd over om te groeien.

Een schooldag is al lang genoeg. Naast huiswerk moet er tijd zijn om te groeien, languit op de bank. Anderhalf tot twee uur zou genoeg moeten zijn. Als er genoeg gebeurt in de les, tenminste. Dus dat stimuleren we ook!

Blijvend resultaat.

Het duurt soms even, maar de meeste leerlingen maken bij ons de draai van ‘als ze het niet controleren doe ik het niet’ naar ‘met een beetje arbeidsethos is het schoolleven zoveel leuker en makkelijker’. En die draai is permanent. 

 

Ik wil dat wel!

Spreekt bovenstaande u aan? Klik dan op aanmelden voor een vrijblijvende en gratis kennismaking. 

Aanmelden

 • de kennismaking is geen intake; wij starten met een maand intensieve begeleiding om de leerbehoeften volledig in beeld te krijgen en uw kind een vliegende start te bezorgen
 • na een maand gaan we met z’n allen evalueren en geven wij advies voor een maatwerk-vervolgpakket, meestal een combinatie van intensieve en onze reguliere huiswerkbegeleiding

Vragen? Daar kunnen wij ons van alles bij voorstellen. Kijk op onze FAQ of mail ons (hwb@oc-hetkabinet.nl)